Procyon Networks

EU-subsidie voor WiFi voor gemeenten

Gemeenten krijgen geld van Brussel voor openbare WiFi-hotspots

Het Europees Parlement heeft een subsidiebedrag van €120 mln beschikbaar gesteld om 8000 Europese gemeenten van hotspots voorzien. Het doel is de internettoegang verbeteren in gebieden waar die nu schaars is, bijvoorbeeld in Bulgarije, Griekenland en Roemenië. Die landen blijven volgens Eurostat nog steken op een lage dekkingsgraad van rond de 60% terwijl die in Nederland en Luxemburg 97% is.

Installatie op rekening van Brussel, onderhoud door gemeenten zelf 

Ondanks dat wij in Nederland hoog scoren op het gebied van internettoegang, kunnen ook Nederlandse gemeenten gebruikmaken van deze EU-subsidie. Volgens een woordvoerder van de Eurocommissaris voor digitale zaken wordt er niemand voorgetrokken. Het lijkt dat Brussel voor dit WiFi4EU project het ‘wie het eerst komt, wie het eerst maalt’ -principe hanteert. Brussel betaalt voor het opzetten van de hotspot, waarna de gemeente zelf de kosten voor het onderhoud op zich dient te nemen.

WiFi4EU ook voor bibliotheken en ziekenhuizen

De WiFi4EU-regeling is er voor alle organisaties met een openbare taak. Niet alleen gemeenten maar ook  bibliotheken en ziekenhuizen kunnen aanspraak maken op de subsidiepot die tot en met 2019 beschikbaar wordt gesteld. De EU hoopt dat met een nog beter dekking lokale overheden zo beter hun eigen digitale diensten kunnen aanbieden en promoten.

Subsidie aanvragen

De subsidieregeling voor WiFi4EU is heel simpel. Geïnteresseerden gemeenten kunnen zonder al te veel moeite en papieren het geld aanvragen. Het enige dat nodig is, is een plan indienen waarin staat dat men gratis WiFi wilt aanbieden op plaatsen waar nog geen enkel bedrijf of overheidsinstantie dat doet. Gemeenten die al een openbaar WiFi netwerk hebben kunnen dus geen aanspraak maken op de subsidie.

Procyon Networks installeert uw WiFi

Met een jarenlange ervaring in het aanleggen van netwerken is Procyon Networks de geschikte partner voor uw openbare WiFi. Van gerenommeerde hogescholen in Amsterdam en Rotterdam tot grote ziekenhuizen in Brabant, uw openbare WiFi is bij ons in vertrouwde handen. Profiteer nu van de EU-subsidieregeling en bel ons vandaag nog op 0478 568 586 voor een professioneel WiFi-plan.

 

 

Gerelateerde berichten:

Wat maakt openbaar WiFi onveilig?

Supersnel stadswifi met onze partner Ruckus Wireless

 

.

Delen via:Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Copyright © 2018 Procyon Networks. All Rights Reserved.