Procyon Networks

Geen horeca zonder WiFi

Af en toe komen wij nog wel eens zo’n leuke spreuk op een krijtbord van een hippe koffiebar tegen, “in deze bar praten wij nog met elkaar en zetten wij onze telefoons uit“. Het heeft veelal schijn van een ultieme ludieke poging nog wat klanten te lokken die nu een straat verder lopen vanwege een gebrek aan de extra service die Free WiFi heet. Dit in een tijd waar de oma’s aan de appelgebak met koffie (gewone koffie, geen soya cinnamon pumpkin latte) gezellig met kleinkinderen appen. Klanten communiceren juist meer en om die reden strijken zij massaal neer bij de HEMA, La Place en Mc Donalds omdat zij wel hun WiFi op orde hebben.

WiFi as a service

Het bedrijven van horeca draait om gastvrijheid. Gratis WiFi is inmiddels net zo vanzelfsprekend geworden als “goedemorgen”, een leestafel en een schoon toilet. Laatst waren wij in een lunchroom waar het de dame van de bediening ons niet als eerste om onze keuze vroeg (te snelle verkoop, we hadden onze jassen pas net uit), maar of wij de code van het WiFi alvast wilde weten. Gestaag kruipt de Nederlandse horeca onder de misplaatste schaamte voor dienstverlening uit. Deze nieuwe generatie van horeca ondernemers en horeca personeel neemt gastvrijheid, de klant tot dienst zijn, serieus en biedt daarom ook WiFi as a service aan.

Genieten van koffie en WiFI

Sinds dit najaar verzorgen wij het WiFi van een lokaal restaurant waar  de 100-jarige historie te ruiken is en de priester nog een eigen parkeerplaats heeft. Gelegen aan een pelgrimsfietsroute is het een vaste stopplaats voor ouderen met Stella fietsen en navigatie op hun smartphones. Duizend bezoekers per week krijgen nu naast koffie van een warmhoudplaatje nu ook een supersnel WiFi aangeboden. Volgens de uitbater blijven klanten nu langer. Het kleine naastgelegen klooster is snel bezocht, de fietspijlen vragen om voortzetting van de route, “maar er wordt nog even van het WiFi genoten”, zegt de tevreden uitbater die maar wat graag wijst op de mogelijkheid tot vergaderen in een van de zalen.

 

WiFi Horeca

Restaurantkeuze gebaseerd op WiFi

Afgelopen zomer deelden wij al resultaten van een grote enquete die op een Amerikaans travelblog werden gehouden. Vooral in de hotellerie is WiFi een absolute noodzaak geworden en niet meer weg te denken wanneer 80% van de ondervraagden aangeeft niet terug te zullen keren na een slechte WiFi ervaring. De nieuwste onderzoekscijfers van deze week vullen hierop aan dat 65% van de restaurantbezoekers hun keuze baseert op het al dan niet aanwezig zijn van (goed) WiFi.

Digitale transformatie van horeca

Ruckus Wireless staat met een keur aan producten vooraan wanneer het gaat om digitale transformatie. Onze partner levert producten specifiek voor de kleinere horeca en retail die nog van een Ziggo of KPN verbinding gebruik maken. Ook bieden zij een range aan speciaal voor de hotellerie, zodat er op elke kamer perfect WiFi aangeboden kan worden en Ruckus maakt wereldwijd naam met perfect WiFi voor grote outdoor events, congreszalen en WiFi in voetbalstadions voor tienduizenden mensen.

Wilt u weten welke oplossing voor uw horeca het meest geschikt is? Wij komen graag bij u langs en zorgen dat ook uw gasten een zelfde WiFi ervaring beleven zoals zij dat thuis hebben.

 

 

Gerelateerde berichten:

Gratis stadswifi brengt welstand

Per hotelkamer het sterkste WiFi

Bangmakerij in de media, openbaar WiFi is niet per definitie onveilig 

 

 

.

Delen via:Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Copyright © 2018 Procyon Networks. All Rights Reserved.