Procyon Networks

Subsidie voor WiFi op school

Snel en stabiel internet voor basisscholen

Vanaf vandaag 1 september 2017 is het mogelijk subsidie aan te vragen voor WiFi op basisscholen. De subsidie geldt voor basis- en middelbare scholen die nu geen kabel of glasvezelverbinding hebben, maar nog een DSL of COAX lijnen gebruiken. ‘Door het gebrek aan voldoende snel internet is het voor deze scholen moeilijk om optimaal gebruik te maken van  eigentijdse leermiddelen, zoals digitale reken- of taallessen op een iPad of digibord’, zo stelt de PO-Raad.

SchoolWiFi

59% van Nederlandse basisscholen heeft geen snel internet

Digiborden zijn er inderdaad genoeg, bovenbouwwerkstukken worden in de cloud gemaakt, veel lesmateriaal staat op YouTube en een derde van alle achtstegroepers heeft een vlog. Al die digitale toepassingen vragen niet alleen om snel, maar ook stabiel internet in de klaslokalen, aula’s en bibliotheken.

Lijst scholen met slecht WiFi

Er is totaal €3,5 miljoen beschikbaar en tot een bedrag van €15.000 euro wordt de helft vergoed, na aftrek van een eigen bijdrage van €2.500. Bij offertes boven de €15.000 wordt 60% van de aanlegkosten vergoed. De Rijksoverheid heeft nu een lijst samengesteld van alle scholen die in aanmerking zouden komen. Hoe actueel en betrouwbaar deze lijst is weten wij niet. Wij werken met een aantal scholen die niet op deze lijst stonden en ook nog een koperverbinding hadden. Het is zeker de moeite waard om toch een aanvraag in te dienen wanneer u nog een oude verbinding gebruikt, ook al staat uw school niet vermeld.

Bekijk hier de lijst van alle scholen

Hoe de subsidie voor WiFi scholen aan te vragen?

Procyon Networks heeft een jarenlange ervaring met het installeren van hoogbeschikbaar en stabiel WiFi van basisscholen tot hoge scholen door heel Nederland. Afgelopen zomer legden wij nog razendsnelle WiFi-netwerken aan bij de verschillende locaties van de  Amsterdamse Hogeschool van de Kunsten en bij Codarts in Rotterdam. Met de vele aula’s en presentatieruimtes op deze vooraanstaande scholen zorgt de superieure techniek van Ruckus Wireless ervoor dat ook in het geval van vele simultane streams de verbinding stabiel blijft en essentiële met internet verbonden apparaten, zoals alarmsystemen, maximaal blijven presteren.

Het doel van de PO-Raad is dat eind 2018 alle basisscholen in Nederland een goed werkend WiFi-netwerk hebben en zo alle kinderen op eenzelfde niveau te kunnen voorbereiden op het voortgezet onderwijs. Dit natuurlijk naast het kunnen blijven voldoen aan de steeds groter wordende vraag van netwerkcapaciteit. Vraag ons om een passende offerte voor WiFi op uw school die u bij uw aanvraag kunt indienen. Wij kijken altijd naar de beste oplossing.

Aanvraag offerte schoolwifi

 

.

Gerelateerde artikelen: EU-subsidie voor WiFi voor gemeenten

 

 

.

Delen via:Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Copyright © 2018 Procyon Networks. All Rights Reserved.