Procyon Networks

Traffic via web apps onder controle

Een extra firewall speciaal voor web apps

Wij kunnen u heel veel cijfers tonen, van hoe mobiel verkeer de komende jaren zal toenemen. Wij kunnen u infographics laten zien waarin staat dat 587 exabytes (587.000 petabytes) ongeveer 130 biljoen (130 miljoen miljoen) plaatjes betekent, of 12 biljoen YouTube videos. Cijfers waar u niet veel mee kunt, die we ons niet eens kunnen voorstellen.

Wat wij ons wel kunnen voorstellen is dat malware via web apps een steeds grotere bedreiging zal gaan vormen. Mobiele devices zijn nog altijd de makkelijkste manier voor cybercriminelen om uw netwerk binnen te dringen, systemen te verstoren, uw data te gijzelen, kortom alles wat u niet wilt dat er op uw netwerk gebeurt.

Web Application Firewalls (WAFs) zoals die van onze partner Fortinet zijn ontworpen om HTTP verbindingen te inspecteren en te beschermen. Zij verkomen bijvoorbeeld XSS en SQL aanvallen. Deze WAF tools die al jaren verplicht zijn voor bedrijven die bijvoorbeeld credit card transacties registreren, beginnen nu ook hun weg te vinden naar de reguliere netwerken binnen bedrijven en organisaties. Een terechte keuze vinden wij, omdat enkel een gewone firewall en antivirus al lang niet meer de bescherming biedt die nodig is.

Verantwoordelijkheid cybersecurity steeds meer naar bedrijven zelf

Wanneer deze door Gartner met ‘Challenger’ status geprezen WAFs van Fortinet deel uit gaan maken van uw eigen security framework, of zelfs een geheel Security Fabric zoals Fortinet dat ook biedt, dan bent u kwaadwillenden een grote stap voor. Daarnaast voorkomt u dat u met de op handen zijnde nieuwe Europese wetgeving (mei 2018) in problemen geraakt wanneer u uw data, uw medewerkers en uw gasten niet voldoende beschermt. De verantwoordelijkheid op het gebied van cybersecurity komt steeds meer bij bedrijven zelf te liggen en nu is de tijd om daar grote stappen in te ondernemen.

Wij kunnen u helpen uw netwerk opnieuw in kaart te brengen. Waar liggen nu de grenzen van uw netwerk en waar liggen de zwakheden? Als merkonafhankelijk specialist kijken wij naar de beste oplossing voor uw organisatie. Daar waar web app traffic alleen maar zal toenemen is een aanvallende en toekomstbestendige verdedigingsstrategie een noodzaak voor elke moderne bedrijfsvoering.

Kies daarom niet alleen voor een WAF of een extra add-on als bijvoorbeeld NetSHIELD, maar laat ons u inzicht geven in uw netwerk. Een goed aangelegd security framework verbindt verschillende beveiligingsoplossingen en laat deze met elkaar communiceren en samenwerken, zelfs tussen verschillende onderdelen van uw netwerk, hybride- of cloudomgevingen.

 

 

Gerelateerde berichten:

Netwerksegmentatie als onderdeel van uw beveiligingsstrategie

Databeveiliging laat bij veel bedrijven te wensen over
.

Delen via:Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Copyright © 2018 Procyon Networks. All Rights Reserved.