Procyon Networks

VACATURE Senior Netwerk Consultant – fulltime

VACATURE: Senior Netwerk Consultant

Jij:
Als senior netwerk consultant ben je in staat om met de klant te praten en hun behoeftes, hun zorgen en problemen te achterhalen. Startend bij die behoeftes loop je door het hele traject tot en met implementatie van de beste oplossing. Je bent in principe diegene die de hele oplossing kan bouwen. Dit betekent dat je ook echt alle techniek snapt en beheerst die achter onze oplossingen schuil gaat. Eigenlijk ben je een senior netwerk specialist met daar omheen een schil van technisch projectleider, pre-sales en ambassadeur voor de klant. Dat laatste is heel belangrijk want ook al zijn we een commerciële firma, wij leveren oplossingen die echt passend en werkend zijn voor onze klanten. Wij verkopen liever ‘nee’ als we ergens niet achter kunnen staan dan altijd ‘ja’ omdat het inkomsten oplevert. Jij brengt die instelling mee bij alles wat je doet. Je levert kwaliteit aan de klant en het kan je ook absoluut wat schelen of we echt doen wat we beloven.

De uitdaging:
Onze ideale medewerker beheerst alle aspecten van ons vakgebied; Datacommunicatie in LAN, WAN en WLAN, security, datacenters, monitoring… niets heeft geheimen voor je. Wij leveren geen servers, pc’s, applicaties of storage oplossingen, maar we weten wel hoe een netwerk hiermee om moet gaan. Wij leveren onze diensten vooral aan grote bedrijven waar naar ons wordt gekeken om de oplossingen te leveren. Van ons wordt dus ook verwacht dat wij hun uitdagingen begrijpen en hun problemen kunnen oplossen. Wij zijn niet het zoveelste bedrijf dat niet kan helpen… wij zijn het laatste bedrijf dat om hulp gevraagd wordt omdat wij het ook echt kunnen.

Omdat wij beseffen dat ons vakgebied nogal breed is, zoeken we naar iemand die een goede mix van deze functie kan invullen. Als je niet overal even goed in bent is dat geen probleem, maar we zijn wel op zoek naar iemand die verder wil groeien en zich in zoveel mogelijk van de gevraagde disciplines thuis gaat voelen. Je wilt en kunt groeien en je bent niet bang voor onze lijst met eisen.

Je kunt netwerken ontwerpen, bouwen, monitoren en trouble-shooten en daar ben je goed in. Je hebt trots in je werk en jouw kennis en kunde. Je beseft dat je goed bent, maar ook dat je nooit bent uitgeleerd. Als je iemand ontmoet die beter is dan jij, zie je dat als een mogelijkheid om iets bij te leren. Tenslotte besef je dat je onderdeel bent van een team en het visitekaartje van ons bedrijf.

Spreekt dit je aan? Lees dan verder of de functie-eisen bij jou passen. Wij zoeken geen 100% match, maar wel iemand die het streven heeft om in deze rol te groeien.

Taken:

 • (re)Design, implementatie en trouble-shooting van LAN, WAN en WLAN netwerken
 • Implementatie van netwerk, applicatie en ketenmonitoring
 • Uitvoeren van netwerk audits
 • Doen van netwerk analyses
 • Consultancy
  • In een team van de klant mee werken als specialist
  • Klanten adviseren
  • Complete projecten bedenken en uitvoeren (soms in samenwerking met een projectleider)

Competenties:

 • Minimaal HBO werk- en denkniveau
 • Aantoonbare diepgaande datacommunicatie ervaring
 • Afgeronde relevante opleiding(en)
 • Creatief
 • Inventief
 • Pro-actief
 • Analytische denker
 • Initiatiefnemer
 • In staat te werken met een klein team
 • Nauwgezette en gestructureerde werker
 • Zeer grote mate van zelfstandigheid (geen continue aansturing nodig)
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden
 • Zeer goede beheersing van de Nederlandse taal
 • Zeer goede beheersing van de Engelse taal
 • In het bezit van een rijbewijs B

Ons primaire werkgebied is heel Nederland en delen van België. Dit betekent dat jouw woonplaats niet persé dicht bij Venray hoeft te liggen, maar afhankelijk van de werkzaamheden is Venray wel jouw thuisbasis.

Standplaats: Venray
Uren:             40 uur per week
Salaris:         Afhankelijk van kennis en ervaring
Secundaire arbeidsvoorwaarden: Pensioenregeling, flexibele uren, reiskosten vergoeding of auto van de zaak, waardering.

Lijkt deze functie je wat? Stuur dan een email met duidelijke motivatie naar vacature@procyon.nl
Contactpersoon: Jan Robijns

Zonder motivatie worden sollicitaties niet in behandeling genomen.

Nog even over ons:
Procyon Networks levert al 17 jaar advies, designs, implementatie, monitoring en voert trouble-shooting uit van complexe en hoog-beschikbare netwerken bij klanten door heel Nederland en soms in het buitenland. Wij helpen klanten die (tijdelijk) kennis te kort komen of een implementatie zelf niet aandurven. Dat betekent dus dat we projecten altijd samen met de klant doen en nooit in een soort ‘hit and run’ zorgen dat iets werkt zonder enige overdracht. Klanten worden door ons geholpen en hebben na een project ook het idee dat zij kunnen voortbouwen op wat wij ze hebben geleverd. Indien gewenst ontzorgen we de klanten door na implementatie het volledige beheer op ons te nemen. Wij leveren altijd werkende oplossingen, doen wat we beloven en zorgen dat de klant tevreden is.

Wij zijn een firma die bestaat uit een relatief klein team van toegewijde mensen. Een goede sfeer, respect voor elkaar, open communicatie en plezier in je werk zijn hier erg belangrijk. Door de platte organisatie is iedereen heel toegankelijk en kan alles besproken worden. Hier staat iedereen achter hetzelfde doel en leeft het besef dat elke medewerker belangrijk is om de organisatie te laten floreren. De mensen die hier werken zijn professioneel, kundig en vooral sterk gemotiveerd. Dit is een team om trots op te zijn en we zijn ook behoorlijk selectief bij het zoeken naar een nieuwe collega. Jij bent hier dus ook geen klein radertje in een veel groter geheel, maar een belangrijk stukje van de puzzel. Alles wat je hier doet heeft effect op de organisatie en als je dat goed doet, wordt het ook merkbaar gewaardeerd. De zelfstandigheid en eigen verantwoording moeten je dus liggen, maar geven je ook veel vrijheid in deze functie.

Delen via:Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Copyright © 2018 Procyon Networks. All Rights Reserved.